Acordarea titlului de cetățean de onoare al județului, ca distincție onorifică, este o recunoaștere a meritelor pe care le am în dezvoltarea județului Cluj. Este o apreciere a activității mele publice desfășurate în slujba clujenilor.
A fi drept și a face lucrurile în mod drept sunt principii de dreapta.
Am înființat această distincție în calitate de președinte al Consiliului Județean Cluj, tocmai pentru a le fi recunoscute personalităților publice meritele în dezvoltarea județului nostru.
Înțeleg prin această distincție recunoașterea meritelor tuturor colaboratorilor și colegilor mei din perioada în care am deținut funcțiile de prefect, președinte al Consiliului Județean, iar acum senator de Cluj.

Înțeleg că fiecare colaborator al meu este cetățean de onoare al județului, pentru că prin munca lui a contribuit la dezvoltarea acestui județ.

Înțeleg că fiecare clujean care și-a plătit taxele și impozitele față de Stat este cetățean de onoare al județului Cluj.

Înțeleg să cedez această distincție în nume colectiv, tuturor celor care într-o formă sau alta au fost alături de mine și care, prin munca lor, au contribuit la dezvoltarea județului Cluj.

Mulțumesc tuturor!

Alin Tișe
Senator PDL de Cluj