Astăzi, consilierii judeţeni, la propunerea conducerii Consiliului Judeţean Cluj, au aprobat iniţierea demersurilor de înfiinţare a unui muzeu aviatic inspirat din viaţa aviatorilor care au trăit în Transilvania, printre ei regăsindu-se şi ofiţerul nazist Hermann Oberth, după cum se arată în nota de fundamentare a proiectului, gândită de vicepreşedintele CJ, Ioan Oleleu.

Consilierul Judeţean Mariana Leş (PDL) a atras atenţia asupra acestui fapt, iar o parte din consilierii judeţeni prezenţi la şedinţă au refuzat să voteze acest proiect propus de conducerea instituţiei.

Cu toate că la adresa Consiliului Judeţean Cluj au fost înregistrate două plângeri oficiale din partea comunităţii evreieşti cu privire la promovarea lui Hermann Oberth, în fundamentarea necesităţii înfiinţării muzeului a fost introdus şi numele ofiţerului SS.

Totuşi, tot astăzi, preşedintele CJ, Horea Uioreanu a supus votului consilierilor judeţeni, aprobarea demisiei directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Tradiţiilor, Tiberiu Groza, pentru scandalul colindului „antisemit”, acesta fiind înlocuit CU O CONTABILĂ.

Cel care i-a cerut demisia lui Tiberiu Groza este însuşi Horea Uioreanu, care se pare că ignoră plângerile comunităţii evreieşti pe care vrea să dea impresia că o apără. Preşedintele CJ Cluj, Uioreanu,  este paradoxal: promovează numele ofiţerilor nazişti din SS de origină germană, dar e deranjat în acelaşi timp de colindele arhaice româneşti vechi de 200 de ani, răfuindu-se în Postul Crăciunului cu un director român care a respectat fişa postului de tezaurizare a folclorului tradiţional.

NapocaNews