Astăzi a avut loc inaugurarea Zilelor IT de Cluj, eveniment desfăşurat la Cluj Arena, în cadrul căruia îşi dau întâlnire cele mai mari companii din domeniul IT, din judeţ. Vor fi două zile de sărbătoare pentru mediul IT clujean, care vor aduce plus de valoare, mai ales în condiţiile în care câte o jumătate de zi se va vorbi doar pe partea tehnică, din partea experţilor din Cluj.

„Ne dorim ca acest eveniment să contribuie la creionarea ecosistemului societăţii noastre pentru dezvoltarea durabilă, nu doar în domeniul IT, ci şi crearea de valoare adăugată pentru restul domeniilor”, au declarat organizatorii.

Primarul Emil Boc, prezent la evenimentul inaugural, a anunţat câteva din proiectele de viitor pe care municipalitatea doreşte să le pună în practică prin susţinerea mediului IT din Cluj.

Alături de cel mai mare proiect de dezvoltare a Clujului, care presupune realizarea unui oraş întreg cu peste 20.000 de locuri de muncă în domeniul inovării, edilul a propus realizarea unei platforme online dedicată managementului „confliectelor” din oraş – unde cetăţenii să poată să trimită poze cu de pe telefonul mobil care să prezinte anumite nereguli sesizate în oraş, la care să primească şi răspuns prompt din partea autorităţilor, precum şi dezvoltarea unui sistem de plată a taxelor şi impozitelor prin SMS sau chiar achiziţionarea de tichete şi abonamente pentru transportul în comun, tot cu ajutorul telefonului mobil.

NapocaNews.ro