Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj, în baza unor informaţii deţinute, au desfăşurat în perioada 14 – 16 ianuarie mai multe acţiuni, atât cu forţe proprii cât şi în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judetean de Poliţie Cluj, pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul acestor acţiuni au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de nouă cetăţeni străini (4 – Tunisia, 1 – Algeria, 1 – Israel, 1 – Sudan, 1 – Macedonia, 1 – Congo) care, la expirarea dreptului de şedere, nu au efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia şi nici nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Având în vedere cele constatate, şase dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, suma totală a acestora fiind de 4.200 lei, şi trei cu avertisment, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări cu documentele necesare în vederea prelungirii dreptului de şedere, întrucât sunt înscrişi la unităţi de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora.

Inspectoratului General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni, pentru combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.