Începând de astăzi, aeroportul internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca beneficiază de 4 noi căi de acces, la care se ajunge ocolind noul sens giratoriu.

Sistemul de intrare este prevăzut cu automate pentru eliberarea tichetelor, care pot fi plătite atât în cash cât şi prin intermediul cardurilor bancare.

De asemenea, a fost amenajată o bandă pentru cei care doar lasă pasagerii la terminale şi nu parchează, care nu vor plăti nimic.

Sensul giratoriu a fost realizat în termen de 6 luni, valoarea investiţiei fiind de 450.000 euro.

În perioada următoare, compania UTI, care are încheiat un contract de concesiune cu aeroportul, va amenaja o parcare pe termen lung, care va avea repartizate tarife mai avantajoase, stabilite în cadrul unei viitoare şedinţe de Consiliu Judeţean, când ar putea fi modificate toate tarifele existente.

Prin acest contract de concesiune, pentru care UTI achită anual 70.000 de euro, mai este prevăzută şi realizarea unei parcări supraterane şi a unui hotel de patru stele.

Deocamdată însă, proiectul parcării etajate este amânat din cauză că actualele locuri de parcare sunt utilizate în proporţie de doar 60%.

Până la începutul anului viitor, Consiliul Judeţean mai are de acoperit nişte datorii rămase către firma care a amenajat noua pistă, plus ultimele rate pentru noile terminale de pasageri.

Anul trecut, la aeroportul internaţional din Cluj-Napoca au fost înregistraţi 1.035.000 de pasageri, cu 11% mai mulţi faţă de anul 2012.