Activistul răpit pe 23 ianuarie, Dmitri Bultavo, purtătorul de cuvânt al grupului de protest „Avtomaidan”,a fost regăsit bătut și torturat într-un sat în afara capitalei, Kiev, informează Europa Liberă.

Bulatov spune că a fost torturat de oameni cu accent rusesc. Activistul are o ureche tăiată și urme de lovituri si cuțit pe corp. El povestește că la un moment dat torționarii chiar l-au „răstignit”.

Un alt activist, Iuri Verbițki, a fost de asemenea răpit și găsit găsit mort pe 21 ianuarie într-o pădure. Fusese de asemenea torturat și abandonat murise probabil de frig.

De peste două luni, in Ucraina au loc proteste masive impotriva administratiei de la Kiev care a refuzat la sfarsitul lunii noiembrie semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeana. Actualul presedinte, fost membru in partitul comunist, are viziuni politice apropiate de cele din Rusia. Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la cinci morţi şi sute de răniţi. Miile de protestatari care continuă sa ocupe centrul capitalei au respins deja oferta de amnistie condiționată propusă de parlament şi continuă să ceară demisia preşedintelui Victor Ianukovici şi alegeri generale anticipate, precum şi amendamente la Constituţie.

NapocaNews