Tu bei apa din sticle de plastic? Toate bauturile depozitate in recipiente de plastic ne pot afecta sanatatea. Afla de ce! Bauturile din sticle de plastic ne pun in pericol sanatatea, sustin specialistii. Chiar daca stim ca apa este sanatoasa, totusi daca aceasta a fost depozitata intr-un recipient de plastic, atunci este posibil sa fie contaminata cu unii compusi toxici continuti in plastic.

 

BFA – BISFENOL A – BOMBA TOXICA DIN STICLELE DE PLASTIC Bisfenol A este un produs toxic cu multiple efecte negative asupra sanatatii, sustine dailymail.co.uk. BFA poate produce migrene, sustin cercetarile din ultimii ani. O analiza detaliata a efectelor BFA asupra creierului a fost publicata in revista Toxicological Sciences din Marea Britanie, articol in care cercetatorii explica faptul ca migrenele produse de BFA sunt intense, debilitante si adesea asociaza si alte simptome, ca tulburari de vedere, sensibilitate la lumina sau zgomote puternice, stare de epuizare, cresterea tensiunii, stare de voma. ce patesti daca bei apa din sticle de plastic

 

STICLELE DE PLASTIC NE AFECTEAZA SANATATEA Bisfenol A (BFA) este astazi incriminat si pentru alte tulburari, precum obezitate, infertilitate, atacuri de cord. Cercetatorii de la Univestitatea din Kansas au studiat efectele BFA asupra sanatatii. Ei au observat ca persoanele care obisnuiesc sa gateasca in vase ceramice si sa depoziteze alimentele in pungi de hartie, iar bauturile consumate sunt si naturale preparate in casa si nu doar cumparate – aceste persoane prezinta o rata mai mica de migrene.

 

La animalele de laborator expuse la BFA incidenta migrenelor a crescut cu 66% fata de animalele neexpuse.   Astazi este recomandat sa ne preparam o parte din bauturile consumate peste zi in casa, in vase din materiale cat mai naturale (vase ceramice, din sticla, din piatra, lut etc.). Ce putem prepara: ceaiuri, sucuri de fructe si legume, smoothye, lapte, iaurt facut in casa in vas de lut, kombucha etc. De asemenea alimentele pot fi depozitate in pungi de plastic sau cosuri/saci din fibre naturale. De asemenea este indicat sa evitam alimentele semipreparate.

 

 

Sursa: Healthy