Aurelia Ion, studenta care a decedat în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, va fi avansată post-mortem la gradul de locotenent şi înmormântată cu onoruri militare, informează, miercuri, Ministerul Apărării.

Gheorghe Vieru, medic primar legist la Serviciul de Medicină Legală Alba, a declarat că tânăra de 23 de ani putea fi salvată, dacă epava ar fi fost găsită repede. El a precizat că pilotul Adrian Iovan a decedat „undeva după 20:00”, iar Aurelia Ion a murit în echipajul SMURD, în timpul manevrelor de resuscitare, după miezul nopții.

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală.

Studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

NapocaNews