Deşi în zonele joase ne confruntăm cu ceaţa, meteorologii ne anunţă că este cea mai caldă dimineaţă de 19 ianuarie de după 1961, în vestul şi centrul ţării. În zori termometrele indicau 13 grade la Oraviţa, 9 grade la Oradea şi 7 grade la Satu Mare, valori foarte ridicate pentru miezul iernii.

Meteorologul Mihai Timu a declarat la Digi24 că la temperaturile din aceată dimineaţă au contribuit prezenţa norilor care au dominat cerul în mare parte a ţării, astfel că temperaturile nu au putut coborî prea mult – dar şi o masă de aer cald a care a dominat vestul, centrul şu sudul, unde temperaturile au rămas ridicate.

Valorile termice înregistrate în această dimineaţă au fost cu 5 – 6 grade mai mari faţă de minimele absolute ale acestei zile.

„De 53 de ani nu a mai fost aşa de cald”, a spus Mihai Timu.

Vremea se va schimba însă datorită influenţei unei mase de aer rece care s-a instalat în estul şi nord- estul continentului, unde au fost şi ninsori şi care va coborî peste spaţiul geografic al României. Astfel, de luni. pe lângă ploi apar lapoviţa şi ninsoarea, în special în Botoşani, Suceava, Iaşi şi Neamţ.

Sursa: DIGI24