Clujenii, dar și locuitorii orașului Câmpia Turzii pot ajuta la construcția viitorului cămin pentru persoane vârstnice, care se amenajează în zona Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu” și care va dispune de aproximativ 120 de locuri. Imobilul, situat pe strada Laminoriștilor nr. 115 a fost donat parohiei ortodoxe Câmpia Turzii II cu hramul „Învierea Domnului” de primăria orașului Câmpia Turzii. Clădirea a adăpostit, pe vremuri, internatul Liceului Industrial, iar acum se află în stare avansată de degradare. Pentru reabilitarea imobilului parohia a demarat la începutul lunii ianuarie o campanie de strângere de fonduri. Intitulată “Pune un geam” își propune să încurajeze cetățenii să contribuie la finalizarea lucrărilor prin achiziționarea, în primă fază, a unui geam.

Potrivit părintelui paroh Daniel Vălean este vorba de aproximativ 120 de geamuri. După ce vor fi montate toate ferestrele se va trece la reabilitarea și izolarea imobilului, precum și dotarea viitorului centru pentru vârstnici cu mobilier și aparatură necesară, a precizat pr. paroh: „Campania noastră se încadrează într-o acțiune mai amplă de reamenajare a unui centru pentru persoane vârstnice. Am primit de la primăria Câmpia Turzii o clădire care pe vremuri a fost internat pentru elevii de la Liceul Industrial, aflată astăzi în paragină. Am primit această clădire cu scopul de a o amenaja ca centru pentru persoane vârstnice. Intenționăm să amenajăm parterul și primul etaj, să inaugurăm centrul și să-l dăm în folosință și apoi să continuăm să amenajăm etajul II și III. Vor fi aproximativ 100 sau 120 de locuri și vom încerca să primim în centrul nostru nu numai persoane vârstnice din Câmpia Turzii sau din împrejurimi, ci din orice regiune din țara noastră. Nu dorim să îngrădim libertatea celor care vin să ne solicite ajutorul, de aceea vom primi persoane de orice naționalitate sau de orice orientare religioasă”.

Părintele Daniel Vălean a declarat că proiectul Centrului pentru persoane vârstnice din Câmpia Turzii, pe lângă rolul social pe care îl are, va contribui și la dezvoltarea economică a municipiului: „Considerăm că prin acțiunea noastră, prin amenajarea acestui centru de bătrâni, vom face ceea ce trebuie să facem din punct de vedere social, noi ca parohie. În același timp vom putea și să contribuim și la dezvoltarea economică și la sprijinul social al municipiului pentru că vor fi create niște locuri de muncă. Deci, în acest fel vom împleti activitatea socială, morală să spunem așa, cu sprijinul economic pe care îl putem oferi noi ca parohie și ca și comunitate municipiului Câmpia Turzii”.
Cei interesați să sprijine proiectul Centrului pentru persoane vârstnice din Câmpia Turzii pot face donații și în contul deschis de parohia ortodoxă Câmpia Turzii II. Amănunte despre campanie puteți găsi pe pagina de Facebook a parohiei: https://www.facebook.com/parohiaortodoxa.campiaturzii.

 

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea