Radu Lefter, portarul de legendă al Ceahlăului, cel care îşi leagă cariera de clubul de sub Pietricica, atât ca jucător, cât şi ca antrenor cu portarii în cadrul clubului din Piatra Neamţ, a avut puterea să refuze oferta celor de la CFR Cluj de a-l însoţi pe Vasile Miriuţă la gruparea din Gruia.

„Da, Radu a avut oferta pe masă timp de câteva zile bune“ , întăreşte preşedintele executiv de la Ceahlăul, Marian Costea. „Contractul propus lui Radu Lefter de fosta campioană a Ligii 1 din Ardeal, nu era deloc unul de refuzat! Însă pentru că a rămas acelaşi om de mare caracter, devotat şi fidel grupării pietrene de fotbal, a refuzat propunerea făcută de CFR Cluj, prin intermediul lui Vasile Miriuţă. Până la urmă, n-a fost fraier să plece la ceva nesigur, riscând să fie înlăturat de la CFR Cluj şi să rămână fără serviciu după numai câteva etape“, mai spune Marian Costea.

Radu Lefter a mai fost solicitat în trecut şi de Viorel Hizo pentru a activa la FC Vaslui sau în ţările arabe, contracte mult mai bănoase decât cel de la Ceahlăul, însă eroul de la Cesena (Juventus-Ceahlăul 0-0 în 24.07.1999) a declinat toate ofertele în dorinţa de rămâne la formaţia sa de suflet.

„Oricât de mare ar fi tentaţia sumelor de bani propuse la contract şi oricât de mult ţi-ai dori să profesezi şi în alte locuri din ţară sau în străinătate, nicăieri în lume nu ai garanţia unui loc de muncă pe care să fii sigur tot timpul. Iar în fotbal, viaţa antrenorilor este demult cunoscută: oameni care stau cu bagajele mereu pregătite şi valiza la uşă“ , declara Radu Lefter băcăuan la origine care s-a împlinit pe plan personal şi profesional în Piatra Neamţ, la momentul primelor oferte apărute pe adresa sa.

Dan Esanu, Sursa: Pro Sport