Maestrul Dan Puric va susține două conferințe caritabile în Mitropolia Clujului, în beneficiul construirii noii biserici a Mănăstirii Piatra Craiului. Conferințele vor avea loc la Cluj-Napoca și Zalău, în zilele de 23 și 24 ianuarie. În cadrul evenimentelor, maestrul Dan Puric le va vorbi celor prezenți despre sufletul românesc, temă ce reprezintă și titlul noii sale cărți.

Cu prilejul conferințelor, cartea ”Suflet românesc” va fi lansată și în aceste două municipii. Intrarea la eveniment se va face în baza unor invitații în valoare de 30 de lei care pot fi achiziționate din parohiile celor două municipii. Banii strânși în urma conferințelor vor fi donați Mănăstirii „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” de la Piatra Craiului, în vederea susținerii construcției noii biserici a așezământului monahal. Potrivit starețului Mănăstirii Piatra Craiului, părintelui protosinghel Antonie Flore, la Cluj-Napoca conferința va avea loc în Sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai, cu începere de la ora 18, iar în Municipiul Zalău, în Sala Brilliant Parc de la Grădina Poporului începând cu aceeași oră.

Mănăstirea “Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, este situată pe raza localității Bucea, în dreptul Popasului Piatra Craiului, la jumătatea distanței dintre Cluj-Napoca și Oradea. Așezământul monahal a fost înființat în anul 1995, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea