Ieri, la ora 12,00, o femeie 76 ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că în cursul dimineţii, în jurul orei 09,30, a fost contactată telefonic de trei bărbaţi, a căror identitate nu o cunoaşte, care au informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei minore.

Bărbaţii s-au prezentat ca fiind poliţist, avocat şi aparţinător victimă.

De asemenea, aceştia i-au comunicat faptul că fiul său nu poate vorbi din cauza leziunilor suferite, astfel femeii i s-a făcut legătura cu un avocat care i-a adus la cunoştinţă că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă este necesară suma de 3.500 lei.

De asemenea, din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, la scurt timp, la domiciliul femeii s-a prezentat un bărbat, care a afirmat că este tatăl victimei şi căruia femeia i-a înmânat suma solicitată de 3.500 lei.

Ulterior, femeia şi-a sunat fiul, care a negat implicarea sa în vreun accident.

Tot ieri, în jurul orei 13,30, o altă femeie de 76 ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că în cursul dimineţii a fost contactată telefonic de trei bărbaţi, a căror identitate nu o cunoaşte, care după ce s-au prezentat ca având calitatea de poliţist, avocat şi aparţinător victimă, au informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu rănirea gravă a doi copii.

La fel ca în situaţia precedentă, suspecţii i-au comunicat femeii că fiul său nu poate vorbi, având leziuni grave. Astfel femeii i s-a făcut legătura cu un avocat care i-a adus la cunoştinţă că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă este necesară suma de 7.000 lei.

La scurt timp, s-a prezentat la domiciliul femeii un bărbat, care a afirmat că este tatăl victimelor şi căruia femeia i-a înmânat suma de 6.000 lei.

Ulterior femeia a fost contactată de fiul său, ocazie cu care a realizat că cele relatate telefonic nu corespund realităţii.