Elevii clujeni vor avea gratuitate pe două linii la transportul în comun, a anunţat, miercuri, primarul Emil Boc.Măsura va intra în vigoare din 1 martie şi vor beneficia de ea doar şcolarii care folosesc mijloacele de transport pentru a ajunge la unităţile de învăţământ. În acest sens, şcolile vor întocmi tabele cu cei care se încadrează în această condiţie şi, în baza lor, Compania de Transport Public va emite abonamentele.

Primarul Emil Boc a declarat că gratuităţile pot fi acordate numai după ce va fi votat bugetul municipiului pe 2014. Acordarea gratuităţii pe două linii de transport în comun a fost anunţată de primărie după ce PNL a strâns peste 10.000 de semnături de la clujeni pentru a impune această facilitate. Campania s-a derulat în lunile octombrie şi noiembrie 2013, ca urmare a faptului că până atunci Emil Boc a ignorat mai multe solicitări pe această temă venite din partea liberalilor.

Tot miercuri, primarul Emil Boc a anunţat că parcul auto al Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca va fi extins în acest an cu 50 de autobuze.
Achiziţia mijloacelor de transport figurează pe lista investiţiilor Primăriei pe 2014, iar cea mai mare parte a fondurilor necesare se va regăsi în bugetul oraşului.

Primarul Emil Boc a precizat că municipalitatea va asigura banii pentru cumpărarea a 40 de autobuze noi, urmând ca restul de 10 să fie achiziţionate de Compania de Transport Public. El a adăugat că pentru realizarea acestui obiectiv va fi contractat şi un credit, din care vor mai fi finanţate şi alte investiţii.

NapocaNews