Primarul Emil Boc a declarat, astăzi, că în cazul avionului medical prăbuşit în Apuseni românii au avut parte de management dezastruos în gestionarea unei situaţii de criză la nivelul Ministerului de Interne. „La etajul 8 din MAI este un centru naţional pentru situaţii de urgenţă, care poate să afle tot ce se întâmplă în ţară şi să intervină”, a spus Boc.

„Ca politician n-am încercat să speculez suferinţa umană în plan politic, dar anumite lucruri nu pot să fie ocolite. Evenimentul de alaltăieri a pus pe Guvernul USL o marcă a incompetenţei, care a omorât oameni cu zile. Acela care avea în mână pârghiile este un domn Chiper (Cătălin Chiperi, secretar de stat în MAI, n.n.), el avea comanda directă şi putea să ceară de la orice autoritate a statului intervenţie şi sprijin. Este motorul care ia şi dă decizii, care nu aşteaptă să vadă reacţii din teritoriu. Pe vremea lui Năstase se spunea că ce de la PSD sunt hoţi, dar măcar sunt profesionişti; acum se dovedeşte că marca USL este că sunt şi hoţi, dar şi neprofesionişti. Nu ar trebui să pui oameni de o asemenea incometenţă în funcţii de care depinde viaţa unor oameni. El a lăsat să treacă timpul crezând că totul este o joacă din calculator. MAI avea tot ce trebuia la dispoziţie pentru a acţiona, dincolo de celelalte lucruri. Cei de la centru încearcă să dea vina pe cei din teritoriu, însă aceştia nu puteau să meargă acolo decât având coordonate de la centru”, a declarat Emil Boc.

Fostul premier al României a menţionat că MAI dispunea de aparatură pentru a localiza medicii la o precizie de sub 1 km în condiţii de munte, dar că în zona urbană te poate loclaiza la nivel de apartament.

„Am avut parte de audorităţi care căutau avionul cu hărţi turistice în mână. Noroc că acolo-s oameni de ispravă, cu frică de Dumnezeu. Scuza cu mandatul de judecător pentru localizare este o glumă”, adaugă Emil Boc.


NapocaNews