Gest jignitor la adresa românilor în partida cu Belgia. Doi tineri au fost arestaţi după ce au făcut acelaşi lucru! Gest reprobabil făcut de marcatorul singurului gol al Belgiei, în înfrângerea suferită în faţa României, scor 1-6, la Campionatul European de Futsal.

„Quenelle” a strârnit reacţii controversate, în special în Franţa, unde doi tineri au fost chiar arestaţi, după ce au făcut gestul la şcoală

Tricolorii au debutat cu o victorie clară la Europeanul de Futsal, însă partida a fost marcată reacţia belgianului Omar Rahou, după ce a înscris în poarta României.

Acesta a „sărbătorit” golul cu controversatul „quenelle”*, reacţie care a căpătat în ultimul timp conotaţii antisemite sau rasiste.

Imediat după ce a marcat în poarta lui Vlad Iancu pentru 1-3, în minutul 24 al partidei, Rahou şi-a întreptat braţul stâng spre umărul opus, iar imaginea a ajuns pe reţele de socializare.

Va fi pedepsit de UEFA?

Ţinânt cond de faptul că evenimentul a avut loc într-o competiţie organizată de UEFA, e aşteptată şi o reacţie a forului european în acest sens. UEFA e o organizaţie care duce o permanentă luptă împotriva rasismului şi nu ar fi deloc exclus ca Rahou să fie sancţionat drastic.

gol-quenelle

Un gest similar a fost făcut de atacantul francez Nicolas Anelka în finalul anului trecut, după ce a marcat în partida West Ham – WBA, scor 3-3. Ca urmare a gestului făcut de Anelka, sponsorul principal al lui West Bromwich, Zoopla, a anunţat că îşi va retrage susţinerea în cazul în care vârful francez nu va fi pus pe liber. WBA a decis să-l păstreze pe Anelka, iar Zoopla a anunţat că va rupe contractul la finalul acestui sezon.

„Quenelle înseamnă anti-sistem! Nu ştiu ce legătură au religia şi rasismul cu acest lucru. Nu sunt nici rasist, nici antisemit”, declara Anelka în urmă cu câteva zile.

* Gestul este reprezentat de un braţ îndreptat în jos şi celălalt înspre umărul opus, peste piept, şi pentru unele persoane este un salut antisemit, iar pentru altele doar un salut împotriva regimului aflat la putere.

Sursa: Pro Sport