In Marea Britanie, activistii care protesteaza impotriva exploatarii gazelor de sist au recurs la metode extreme de a-si arata nemultumirea. Ei s-au lipit, la propriu, de locul in care autoritatile au autorizat o asemenea exploatare.

Mai multi oameni nemultumiti de aceasta situatie, din orasul Manchester, sunt de parere ca nu mai e nimic altceva de facut pentru a se opri aceasta practica daunatoare mediului, scrie inquisitr.com.

O femeie s-a lipit de poarta pe care intra cei care sunt angajati ai companiei de exploatare a gazelor de sist. Ea a fost arestata de politie, totul ducand la o intarziere cu doua ore a iesirii unor masini si utilaje pe poarta respectiva.

Ulterior, in acelasi loc, denumit Marton Moss, alte doua femei, in varsta de 25 si 45 de ani, au coborat dintr-o masina, avand un plan si mai elaborat. Ele au eliberat dintr-un butoi aflat in automobil o cantitate mare de beton care a lipit practic masina de pamant. Politistilor le-au fost necesare doua ore si jumatate inainte de a le scoate din masina pe cele doua protestatare.

Autoritatile britanice afirma insa ca procedeul de fracturare hidraulica este unul sigur pentru mediu. Totusi, cercetarile facute in SUA arata altceva. Un articol aparut in revista „Endocinology”, in decembrie 2013, arata ca apa de langa aceste exploatari contine substante chimice care afecteaza hormonii din corpul uman.

In plus, alti experti avertizeaza si asupra riscului crescut de cutremure, rezultat din astfel de activitati de extragere a gaelor naturale.

Sursa: Ziare.com