Dacă anul care a trecut a adus o schimbare esenţială în fotbalul românesc, Mitică Dragomir predându-i ştafeta lui Gino Iorgulescu la şefia Ligii, 2014 va reprezenta un nou început pentru sportul rege, Mircea Sandu urmând a fi înlocuit de la FRF.

Lipsa unor proiecte fezabile, dezinteresul pentru tinerele talente, slabul management şi infrastructura deficitară sunt doar câteva dintre motivele care au aruncat fotbalul autohton într-o prăpastie extrem de adâncă, din care, pe termen scurt nu părem capabili să ieşim.

Odată cu înlocuirea celui poreclit „Naşul”, se vor crea premisele pentru un fotbal sănătos din toate punctele de vedere, e convins Gică Hagi, care, optimist, anunţă că fotbalul românesc va renaşte. Venirea unei noi echipe la cârma Federaţiei va însemna, foarte probabil, şi înlocuirea selecţionerului, iar fostul decar al „Generaţiei de Aur” a admis că e nevoie de schimbare la toate nivelurile.

„Trebuie o strategie pentru a se face performanţă, să nu se spună că nu se poate. Eu credeam în calificare, istoria ne-a arătat că România poate când vrea, dar pentru asta trebuie să fim organizaţi şi disciplinaţi. Încă nu suntem foarte bine organizaţi, am pierdut din disciplină, nu mai avem nici reguli, nici principii. E haos, fiecare face ce vrea”, a spus Gică Hagi pentru Dolce Sport.

Sursa: Pro Sport