Compania Ikea a anunţat, vineri, că nu are în plan deschiderea unei unităţi de producţie în România, nici la Jucu, nici în altă localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Compania Ikea Group nu are în plan deschiderea unei unităţi de producţie în România, nici la Jucu, nici în altă localitate. Menţionăm că Ikea Group nu deţine în prezent nicio unitate de producţie în România”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, MEDIAFAX, de către reprezentanţii grupului suedez.

O firmă din industria lemnului şi mobilei ar putea deschide o unitate de producţie în Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna clujeană Jucu, afirma, joi, consilierul judeţean PSD Remus Lăpuşan, iar surse din mediul economic clujean spuneau că ar fi vorba despre grupul suedez Ikea.

Remus Lăpuşan, care este consilier judeţean şi preşedinte al PSD Cluj, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile judeţene vor extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme din industria lemnului şi mobilei înfiinţarea unei unităţi de producţie.

„Suntem într-o fază destul de avansată şi, în momentul în care Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu va fi extins cu 24 de hectare, există un investitor străin care să vină să investească şi să înfiinţeze o unitate de producţie. Este vorba despre o firmă din industria lemnului şi mobilei, care va crea circa 400 de locuri de muncă. Autorităţile judeţene discută extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafaţă de 24 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj către Tetarom. Cred că în acest an vom realiza extinderea”, declara Lăpuşan, fără a oferi alte detalii privind identitatea firmei respective.

În Parcul Industrial Tetarom 3, unde a fost fabrica Nokia, funcţionează fabricile Bosch şi DeLonghi.

Grupul suedez Ikea a fost fondat în 1943 de Ingvar Kamprad. Averea lui Kamprad şi a familiei sale este evaluată la 3,3 miliarde de dolari în cel mai recent top al Forbes privind miliardarii lumii.

Reţeaua Ikea numără 330 de magazine la nivel mondial.

Pacala Dana, Vasile Magradean, Sursa: ZF