In conturile bancare ale unui grup cu sediul in New-York, auto-declarat satanist, au intrat, ieri, mii de dolari, care sunt destinati ridicarii unei statui inchinate diavolului – asezat pe un tron imparatesc, cu aripi, coada si coarne, asistat de doua ajutoare (am evitat publicarea imaginii machetei) – chiar în fața legislativului din Oklahoma, în inima regiunii Plains.

Proiectul, conform organizatiei, citata de VoR, este destinat revendicarii dreptului de exprimare religioasă. Acesta vrea sa fie „un omagiu adus lui satan, cu scopul de a contrasta cu monumentul Celor Zece Porunci, care se află deja pe latura de nord a clădirii”, conform grupului.

Paul Wesselhoft , un reprezentant al legislativului din Oklahoma, a declarat deja pentru postul KFOR-TV Oklahoma că el nu crede că monumentul lui satana va fi aprobat de către Capitol’s Preservation Committee. „Eu nu am de gând să-i las sa faca asta”, a spus acesta.

Dar, el a mai spus că proiectul nu va fi descalificat atat din punct de vedere al semnificatiei lui sataniste, cat mai mult din cauza faptului că nu ar avea „nicio semnificație istorică pentru Oklahoma”.

El a mai spus ca statuia „Zece Porunci” a fost justificată, deoarece reprezinta un set de legi, iar „noi suntem parlamentari”.

American Civil Liberties Union (ACLU) din Oklahoma a contestat deja statuia „Zece Porunci”, pentru că demonstreaza ca guvernul este favorabil unei religii. Constituția SUA interzice luarea oricarei masuri care ar favoriza o anumita religie.

Informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe