Timişoara candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021, cu scopul promovării oraşului şi a deschiderii de noi oportunităţi de dezvoltare. În acest sens, primarul liberal Nicolae Robu a anunţat în urmă cu câteva zile că va propune înfiinţarea unui comitet director al rectorilor universitari şi al șefilor de partide din Timişoara, pentru susţinerea candidaturii. Printre cei invitaţi să participe la prima şedinţă a acestui organism consultativ se numără şi naţionaliştii de la Noua Dreaptă, organizaţa primind o invitaţie oficială în acest sens, ca o recunoaştere a acţiunilor de interes public desfăşurate în ultimii ani în oraşul de pe Bega.

“Candidatura Timişoarei la poziţia de Capitală Europeană a Culturii în 2021 trebuie să fie una de largă susţinere, una a comunităţii timişorene în ansamblul ei, indiferent de criteriile de diferenţiere a membrilor: afiliere sau simpatie politică, apartenenţă etnică, afiliere religioasă etc”, se poate citi în scrisoarea adresată Noii Drepte de edilul şef.

Constituirea “Board-ului Preşedinţilor Partidelor Politice”, va avea loc astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, conform FrontPress.ro.

 

invitatie-ND-copy-copy

La Cluj-Napoca autorităţile locale ignoră Noua Dreaptă privind sprijinirea proiectului Cluj-Napoca Capitală Europeană a Culturii 2021, fapt ce contribuie la scăderea valorii dosarului de candidatură a urbei de pe Someş. Se ştie că organizaţia Noua Dreaptă are colaborări internaţionale cu numeroase formaţiuni politice similare din Europa, care au un cuvânt important de spus în politica şi administraţia unor ţări europene.

NapocaNews