În ciuda propagandei atee a statului post-comunist şi a consumerismului european, numeroşi clujeni au preferat să participe în noaptea dintre ani la slujba de Anul Nou oficiată în bisericile ortodoxe.

Mulţi clujeni au preferat să să roage în biserici, la 12 noaptea şi să-i găsească Anul Nou spunând rugăciuni. Clujenii care au petrecut Revelionul 2014 la restaurante au luat o pauză de o oră şi au mers la slujbele religioase oficiate în bisericile ortodoxe din apropierea localurilor de distracţie.

Dimineaţa de 1 ianuarie 2014 bisericile s-au umplut din nou, clujenii participând la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare marcând tăierea împrejur a lui Iisus, celebrarea Sfântului Ierarh Vasile şi sărbătoarea Noului An calendaristic.

Preoţii ortodocşi i-au îndemnat pe clujeni să-şi facă un bilanţ al păcatelor din anul care a trecut şi să nu le mai repete în anul care a venit. IPS Andrei le-a urat, la Catedrala Mitropolitană credincioşilor clujeni, un an mai bun, cu sănătate, belşug, bucurii şi realizări spirituale şi materiale.

De la an la an credincioşii ortodocşi preferă să petreacă Anul Nou în biserici şi nu făcând păcate în restaurante şi localuri de distracţie.

NapocaNews