Moţii din Munţii Apuseni au dat dovadă de o mobilizare exemplară după producerea accidentului aviatic de luni. Aceştia, în frunte cu preotul comunei Horea duc o cruce la locul accidentului. Urmează ca preotul să oficieze o slujbă în memoria pilotului şi studentei care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.

Este o cruce de trei metri confecţionată din lemn, pe care s-au scris numele celor două persoane decedate, data şi ora 16.00, ora la care avionul a atins solul.

Moţii au găsit avionul prăbuşit şi au fost primii care au ajuns la faţa locului. În acest timp, autorităţile statului nu reuseau să identifice locul unde a căzut avionul nici chiar după şase ore de la comiterea accidentului.

Victimele au fost localizate la multe ore după accident. Un membru al echipelor de salvare a spus că, din punct de vedere al comunicării, operațiunea de salvare a fost un eșec total.

„A fost foarte greu, din cauza lipsei de informații, ni s-a dat un perimetru aproximativ, ni s-au dat sute de hectare. Am fost sunat la 19.00, dacă vă puteți imagina, abia atunci am aflat, m-a sunat un coleg de la București, nimeni de la Cluj. Ne-am urcat în mașini, ne-am mobilizat, am luat 9 băieți de la ISU. Am găsit mulți localnici acolo, fără ei nu făceam nimic, erau cu un tractor, zăpada era mare. Aduseseră câteva dintre victime. Cu șase mașini am plecat de la Cluj, a durat drumul”, a povestit Marius Pop la Digi24.

NapocaNews
Sursa foto: Marius Pop