Noul an vine cu noi emoţii pentru profesorii din Cluj-Napoca. Potrivit primarului Emil Boc, Ministerul Educaţiei nu a alocat suficienţi bani pentru acoperirea integrală a vreunui semestru de şcoală.

„Din nou, la fel ca anul trecut, Primăria Cluj-Napoca va trebui să pună bani în plus la buget pentru acoperirea diferenţei, în speranţa că cei de la minister vor da banii până la finalul anului. Această situaţie cu salariile profesorilor a început din 2013. Anul trecut ne-am primit banii înapoi în decembrie, dar dacă o primărie nu avea banii respectivi, profesorii rămâneau fără salarii. SItuaţia ne afectează în sensul că nu putem activa la capacitate maximă cu bugetul pentru că trebuie să ne facem o rezervă dedicată profesorilor, în caz că Guvernul nu are bani”, a declarat Emil Boc.

În total, pentru salariile profesorilor trebuie creat un cont de rezervă în valoare de 10,8 milioane de lei, sumă pe care ministerul nu o are prevăzută în buget.

De asemenea, nici pentru funcţionarea şcolilor Guvernul Ponta nu decontează integral serviciile de bază. Astfel, şi la acest capitol Primăria Cluj-Napoca trebuie să repartizeze 10 milioane de lei. „Guvernul contribuie la funcţionarea şcolilor cu doar 16 milioane de lei, pentru bunuri şi servicii, iar noi trebuie să facem rost de diferenţă”, a adăugat edilul.