Statuia eroului Baba Novac a fost vandalizată pentru a doua oară. Și de data aceasta au fost furate literele care compuneau cuvântul ”unguri”. Din păcate nici acum autoritățile locale nu i-au identificat pe cei vinovați, probabil extremiști maghiari, spun reprezentanţii organzaţiei Noua Dreaptă Cluj.

„Considerăm că atât timp cât Primăria și Poliția nu îi vor identifica și sancționa conform legii pe cei responsabili de acest gest anti-românesc, astfel de cazuri vor deveni tot mai dese. Lipsa unei reacții a politicienilor locali ne face să credem că aceștia tolerează acțiunile anti-românești la Cluj-Napoca și nu au respect față de monumentele românești ale orașului. Ne întrebăm dacă la fel s-ar fi intervenit din partea lor și dacă era vorba de un monument unguresc?”, se arată într-un comunicat de presă al mişcării.

Naţionaliştii cer autorităților locale să-și facă datoria, să-i identifice și să-i sancționeze pe cei ce au vandalizat monumentul, să se ocupe de reabilitarea acestuia.

„Dacă antiromânismul și vandalizarea monumentelor vor fi acceptate la Cluj, orașul riscă să nu mai ajungă Capitală Culturală Europeană în anul 2021, căci asemenea acțiuni xenofobe nu au ce căuta într-un oraș ce se pretinde civilizat”, încheie ND Cluj.