Noul ambasador al Chinei în România, Huo Yuzhen, a efectuat astăzi prima sa vizită în afara Capitalei, la Primăria Cluj-Napoca. Cu acest prilej, excelenţa sa a reiterat sprijinul chinezilor pentru construcţia hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti, proiect estimat la valoarea de 1 miliarde de euro.

„Anul trecut am semnat la Bucureşti un contract de intenţie pentru acest proiect, ambele guverne acordă importanţă deosebită, iar acum am demarat o fază de studii aprofundate pentru a începe cât mai curând procesul de construcţie”, a declarat ambasadorul.

Huo Yuzhen a declarat că a ales să viziteze Clujul la început de an pentru ca evenimentul să fie de bun augur.

Primarul Emil Boc a menţionat că vizita ambasadorului este cu atât mai importantă cu cât este prima vizită efectuată în afara Bucureştiului.

De asemenea, edilul a anunţat că pe parcursul acestui an va fi organizată la Cluj-Napoca o expoziţie inedită de monede chinezeşti, cu prilejul celebrării a 65 de ani de la înfiinţarea Republicii Populare Chineze.

Ambasadorul încurajează turiştii şi studenţii români să viziteze China, după cum încurajează şi chinezii să vină la noi în ţară.

Nu în ultimul rând, Huo Yuzhen a dorit să ureze succes municipiului Cluj-Napoca pentru proiectul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015.