O biserică greco-catolică din Cluj-Napoca este reclamată de mai mulţi clujeni, credem că atei, că poluează fonic prin zgomotul foarte puternic produs de clopote.

Unul dintre clujenii care locuiesc în zona în care este amplasată biserica a făcut o sesizare Primăriei Cluj-Napoca referitoare la această problemă.

„Locuiesc pe strada Henri Barbusse, în spatele bisericii greco-catolice. În luna decembrie 2013 la biserica greco-catolică s-a instalat un sistem audio, programabil pe ore, care imită bătăia clopotelor, acesta fiind reglat să sune la o frecvenţă mult mai mare decât cea legală, deranjandu-mi familia, conform www.realitatea.net.

Deşi, împreună cu alţi proprietari de case, am luat legatura cu preotul, acesta a redus volumul staţiei de amplificare pentru o zi, iar după aceea, parcă sfidându-ne, a dublat perioada programată bătăii clopotelor. Dimineaţa la 08.30, în timpul săptămânii şi ora 09.00 duminică, este anunţată începerea slujbei. La ora 12.00, deşi nu este nimeni la biserică, ,,clopotele,, bat anunţând ora, iar după aceea suntem obligaţi să ascultăm o melodie care a fost setată spre a fi difuzată în mod automat. La 18.00 iarăşi suntem deranjaţi de zgomot, dar în biserică de cele mai multe ori nu este nimeni şi practic ,,clopotele,, bat degeaba. Duminica este ziua pe care am dori să o petrecem în linişte şi să ne odihnim pentru a începe o nouă săptămână, dar de la orele 9.00 şi până la 12.00 sunt reprize de lungă durată, de ,,clopotăreală,,”, a explicat bărbatul în postarea de pe site-ul domnuleprimar.ro.

NapocaNews