Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, parohia bistrițeană Domnești va primi duminică, 19 ianuarie 2014, în dar o copie a Icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula. Icoana a fost donată de o credincioasă a parohiei. Cu acest prilej în duminica a 29-a după Rusalii, de la ora 9:30, va fi oficiată la biserica ortodoxă cu hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din localitatea Domnești, Sfânta Liturghie.

Potrivit părintele paroh Lucian Blaga la slujbă vor lua parte Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele Arhimandrit Dumitru Cobzaru, stareţul Mănăstirii Nicula, părintele Arhimandrit Nicolae şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica cu hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” datează din 1890. În ultimii ani s-au realizat o serie de lucrări de renovare atât interioare, cât și exterioare. În 2012 au debutat lucrările de pictură realizate în tehnica frescă de pictorul bisericesc Simion Seserman. Până acum pictura a fost realizată în proporție de 60%.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea