O plăcuţă cu prima strofă din Imnul naţional, amplasată pe sediul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului

O inscripţie cu prima strofă din Imnul naţional „Deşteaptă-te române!” va fi amplasată astăzi pe sediul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor din municipiul Sfântu Gheorghe, în scopul de a le reaminti în permanenţă cetăţenilor judeţului drepturile pe care le au.

Potrivit conducerii instituţiei, gestul are o dublă semnificaţie – pe de o parte, de a cinsti simbolurile naţionale, iar pe de alta, de a transmite către cetăţenii judeţului un mesaj legat de drepturile pe care le au.
„Vrem ca „Deşteaptă-te române” să devină un fel de motto şi să motiveze consumatorii din judeţul Covasna. Din constatările noastre, ei sunt timoraţi, nu depun reclamaţii, iar noi vrem să le atragem atenţia că au drepturi şi pot să apeleze la noi cu încredere (…) Desigur, gestul are o dublă semnificaţie, cu atât mai mult cu cât placa va fi dezvelită pe data de 24 ianuarie, când sărbătorim 155 de ani de la Unirea Principatelor Române” , a declarat pentru AGERPRES, comisarul-şef adjunct Mircea Diacon.
Potrivit acestuia, ideea amplasării plăcuţei aparţine comisarului-şef Sorin Susanu, coordonatorul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor la nivelul Regiunii Centru, care va fi prezent astăzi la festivitatea de dezvelire.

Mircea Diacon a mai menţionat că textul Imnului naţional va fi scris în limba română, dar este posibil ca pe viitor să fie tradus şi în limba maghiară, având în vedere ponderea de peste 70% a comunităţii maghiare în judeţul Covasna.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES