Organizațiile studențești din centrul universitar Cluj, membre ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), sunt solidare cu acțiunile Ligii Studenților din Universitatea Maritimă din Constanța.

Liderii studenților din Cluj, condamnă acțiunile primăriei din Constanța, care sfidează Legea Educației Naționale și consideră că acordarea subvenției pentru transportul în comun este un drept al studenților ce nu poate fi încălcat deoarece nu toți își permit să plătească lunar o anumită sumă. Având în vedere situația economică în care ne aflăm, majoritatea studenților fac eforturi pentru a putea continua studiile și pentru a se întreține pe perioada facultății iar acordarea acestui ajutoreste necesar. Considerăm că subminarea Legii Educației Naționale este un act grav, pe care primarul Constanței, domnul Radu Mazăre îl încalcă.

Organizațiile solidare sunt: Organizatia Studentilor din Universitatea Babes – Bolyai (OSUBB), Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica Cluj – Napoca (OSUT), Asociatia Studentilor Universitatii de Arta si Design din Cluj – Napoca (ASUAD), Federatia Asociatiilor Studentesti din USAMV Cluj – Napoca (FAS- USAMV), Organizatia Studentilor Farmacisti (OSF) din UMF, Asociatia Studentilor Psihologi din Romania (ASPR) din UBB, Societatea Studentilor Europenisti (SSE) din UBB si Asociatia Studentilor din Facultatea de Business din Cluj-Napoca (ASB) din UBB.

Organizația Sutenților din Universitatea „Babeș-Bolyai” (OSUBB) este o organizație cu rol de reprezentare studențească, având o tradiție de 15 ani în acest domeniu. OSUBB este o organizație non-profit care, alături de Universitatea „Babeș-Bolyai”, promovează multiculturalismul, susține crearea unui mediu universitar caracterizat prin calitatea serviciilor educaționale oferite studenților, militează pentru apărarea valorilor democrației și susține reprezentarea legitimă a studenților, bazată pe evaluarea obiectivă a nevoilor reale ale acestora. OSUBB este liantul între studenții din facultățile UBB, atât prin deschiderea oferită de accesul necondiționat la informații, cât și prin rețeaua proprie de comunicare cu acești studenți. Având o experiență de 15 ani, scopul principal al organizației este de a reprezenta interesele comune ale studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai”, precum și de a stimula participarea activă a acestora la actul educațional, viață socială, economică și culturală. În vederea îndeplinirii acestui scop, voluntarii OSUBB inițiază, în mod constant, activități profesionale și educaționale menite să rezolve nevoile studenților din UBB.

 

Oana Onicaș – Președinte OSUBB