Papa Francisc a facut un apel catre capii Bisericii Catolice sa regandeasca atitudinea fata de copiii care au parinti de acelasi sex sau care au parinti divortati, aratand ca micutii sunt deseori discriminati. Suveranul Pontif s-a aratat ingrijorat ca unele atitudini pot echivala cu „un vaccin impotriva credintei”, scrie ABC News.

„La nivel educational, uniunile homosexuale sunt o provocare pentru noi si uneori sunt chiar greu de inteles. De asemenea, numarul copiilor cu parinti divortati este mare”, a declarat Papa Francisc la o intalnire cu Uniunea Superioara Catolica.

Papa a povestit o intamplare cu o fetita suparata ca iubita mamei sale nu ii arata afectiune. „Imi amintesc de un caz cand o fetita trista i-a spus profesoarei sale ca iubita mamei nu o mai iubeste”, a continuat Suveranul Pontif. Papa Francisc a subliniat ca fiecare preot trebuie sa isi puna intrebarea cum il poate propovadui pe Hristos intr-o lume care se tot schimba.

Papa Francisc este primul Papa care, desi nu a declarat in mod deschis ca ar sustine mariajul intre doua persoane de acelasi sex, a indemnat la toleranta.

Sursa: Ziare.com