În perioada 20.01.2014 – 23.01.2014, poliţiştii locali din cadrul Serviciilor Inspecţie comercială, Control trafic rutier şi Ordine şi siguranţă publică au desfăşurat o serie de acţiuni tematice care au vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie pe raza municipiului.

Acţiunile s-au desfăşurat în colaborare cu Poliţia Transporturi, acţionându-se, în principal, în incinta Aeroportului Internaţional şi în imediata vecinătate a acestuia, în zona Pieţei Gării, pe strada Primăverii şi pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

S-au constatat nerespectarea standurilor aprobate, efectuarea activităţii de taximetrie fără deţinerea autorizaţiei de taxi, lipsa certificatului de atestare profesională, oprirea şi staţionarea neregulamentară.

Astfel, pentru neregulile constatate au fost încheiate 73 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 10.425 lei,

Ca şi măsuri complementare, au fost aplicate 16 puncte penalizare pe permis şi 8 puncte penalizare pe autorizaţiile de taxi.

Pentru staţionarea neregulamentară, s-a dispus ridicarea de pe domeniul public a 7 autovehicule.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, pe raza întregului municipiu.