Protest spontant al localnicilor din Pungesti.Au vrut sa mearga la primarie sa le strice petrecerea primarului si consilierilor.Dupa ce nu am fost lasati de jandarmi sa mergem la primarie , localnicii furiosi au mers la santierul Chevron.Am ocolit filtrele jandarmilor, am mers pe campuri si am ajuns la 10 metri poate mai putin de santier.Lucratorii au figit speriati toti la masini.Dupa un mini protest am mers la primarie.Desi au instaurat zona de siguranta publica,desi sunt terorizati de organele statului respectiv edili, oamenii nu cedeaza se regrupeaza.Sampania se agită. Peste 200 de persoane, majoritatea localnici, au protestat, joi dupa-amiaza, in fata primariei din Pungesti fata de primarul localitatii, care a concesionat propriul teren catre compania Chevron, in vederea explorarii gazelor de sist in zona localitatii Silistea.

Sediul Primariei Pungesti, judetul Vaslui, a fost tinta unor noi proteste din partea localnicilor, majoritatea din satul Silistea, fata de activitatile desfasurate in zona de compania Chevron, care detine in concesiune o suprafata de doua hectare de teren de la primarul comunei, Mircea Vlasa.

De altfel, mitingul organizat de activistii de mediu si cu sprijinul localnicilor a fost indreptat, cu precadere, impotriva primarului Vlasa, protestatarii scandand in fata primariei lozinci la adresa edilului, precum: „Mircea Vlasa de sarbatori, sa-ti dea Dumnezeu sa mori” si „Toata lumea vrea sa stie, pe Mircea Vlasa pe năsălie”.

„Oamenii nu au facut nimic altceva decat sa-si exprime naduful. Protestul a durat aproximativ jumatate de ora, insa pentru a ajunge de la Silistea, unde este noua tabara de rezistenta, pana la Pungesti ne-a luat o ora si jumatate, desi intre cele doua localitati este doar un kilometru. Am fost nevoiti sa ocolim pe dealuri, departe de locatia unde Chevron isi desfasoara activitatea, pentru ca ne-a fost interzis accesul de catre Jandarmerie pe drumul judetean ce leaga localitatile Silistea de Pungesti”, a declarat, joi, unul dintre protestatari.

Potrivit sursei citate, in zona Silistea-Pungesti ar mai fi prezenti aproximativ 150 de jandarmi, o treime dintre acestia insotindu-i in permanenta pe protestatari in cursul zilei de joi pana la Primaria Pungesti.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui nu au putut fi contactati pentru a-si exprima un punct de vedere legat de protestele desfasurate, joi, la Pungesti.

Un numar de 13 persoane, din care 11 localnici si doi activisti de mediu, se afla in continuare in greva foamei, pentru a noua zi consecutiv, in tabara improvizata pe islazul comunal din Silistea.

Ei spun ca vor protesta astfel pana cand compania Chevron va opri activitatile de explorare a gazelor de sist in zona, dar si pana cand va fi ridicata interdictia de circulatie pe drumul judetean Vaslui-Garceni, in localitatile Silistea si Pungesti. Vezi video AICI

NapocaNews, Foto/Video: Activnews