Dupa ce i-a indignat pe romanii de pe ambele maluri ale Prutului, dupa proteste in fata postului B1 si dupa ce acesta a fost amendat de Consiliul National al Audiovizualului pentru ca realizatorului de televiziune Radu Banciu i-a jignit grosolan pe studentii basarabeni din Romania, numindu-i lautari si curve, a venit acum si randul lui sa fie sanctionat nominal. Acesta a fost amendat contraventional miercuri cu suma de 5.000 de lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Colegiul director al CNCD a hotarat in sedinta de ieri ca Radu Banciu se face vinovat de “discriminare multipla”. Astfel acesta a fost amendat, avand deasemenea obligatia de a publica in doua ziare nationale rezumatul deciziei CNDC.

“Declaratiile in cauza au vizat atingerea demnitatii umane si crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare indreptate impotriva unui grup de persoane pe criteriul de cetatenie, gen, apartenenta etnica si sociala”, a decis Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
Dupa ce in luna decembrie a anului trecut Radu Banciu i-a catalogat pe studentii din Basarabia care invata in Romania drept curve si lautari, acesta a recidivat si in cadrul emisiunii din 20 ianuarie a mai afirmat ca cel de al doilea stat romanesc este “lider european” in ceea ce priveste consumul de alcool, prostitutie si analfabetism.

Sursa: FrontPress.ro