Nu degeaba mai este cunoscuta si sub denumirea de ‘magie neagra’… Gratie proprietatilor sale antimicrobiene si antibacteriene, dar si nutrientilor si antioxidantilor puternici pe care ii contine, ridichea neagra este un remediu excelent in numeroase afectiuni.

Nu degeaba mai este cunoscuta si sub denumirea de “magia neagra”… Gratie proprietatilor sale antimicrobiene si antibacteriene, dar si nutrientilor si antioxidantilor puternici pe care ii contine (vitamine din complexul B, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, seleniu, zinc, mangan), ridichea neagra este un remediu excelent in numeroase afectiuni. Revista livenedup.com a surprins cateva din beneficiile remarcabile ale consumului de ridiche neagra. Iata care sunt acestea:

1. STIMULEAZA FUNCTIONAREA NORMALA A FICATULUI

Ridichea are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la mentinerea sanatatii ficatului si a functionarii sale normale. In acelasi timp, avand un continut bogat de vitamina B1, calciu, magneziu, poate ajuta in secretia hepatica a bilei.

2. TRATEAZA RACELILE SI TUSEA

Daca te confrunti cu o tuse nesuferita sau cu o raceala, bea suc de ridiche neagra in fiecare zi, dupa ce te-ai trezit si inainte de a te duce la culcare. Sucul de ridiche neagra un remediu eficient in tratarea infectiilor respiratorii.

3. Mentine tensiunea arteriala in limite normale

Cantitatea considerabila pe care o contine face ca ridichea neagra sa fie recomandata si in cadrul persoanelor care se confrunta cu probleme cardiovasculare, contribuind la mentinerea tensiunii arteriale in limite.

4. Previne constipatia

Deoarece este bogata in fibre, ridichea neagra previne indigestia si balonarea, dar si fenomenul de meteorism.[…]

Sursa: Healthy