Producătorul sud-corean de electronice LG a vândut anul acesta pe piaţa locală circa 50 de televizoare Ultra HD, noua tehnologie care oferă o calitate a imaginii de patru ori mai bună decât cele din generaţiile precedente (Full HD). Preţurile televizoarelor LG UHD (Ultra High Definition) variază între 5.000 euro şi 20.000 euro în funcţie de dimensiunea ecranului.

„Până acum s-au vândut în România circa 50 de bucăţi de televizoare pe tot segmentul de 4K LG, de la 55 inchi la 84 de inchi”, a declarat Bogdan Fratiţă, product specialist în cadrul LG România.

Gama LG de televizoare UHD (Ultra High Definition) 4K cuprinde televizoare cu diagonala de la 55 de inchi la 84 de inchi. Modelul LG UHD 4K cu cel mai mic ecran, de 55 inchi, costă 5.000 euro, iar cel cu diagonala de 84 de inchi se comercializează la preţul de 20.000 euro.

Tehnologia UHD 4k asigură o rezoluţie de 3840 x 2160, aceasta fiind de patru ori mai mare decât rezoluţia Full HD, ceea ce înseamnă 52 de pixeli per inch pentru un ecran cu o diagonală de 85 de inchi. Astfel, televizoarele UHD oferă imagini mai clare şi de patru ori mai detaliate decât TV-urile Full HD care au o rezoluţie de 1080 pixeli.

LG România a lansat luna aceasta pe plan local şi televizorul cu ecran curbat OLED, ţinta de vânzări fiind de 1.100 unităţi în decurs de un an. Televizoarele care utilizează tehnologia OLED (Organic Light-Emitting Diode) nu dispun de retroiluminare şi sunt mai subţiri şi mai uşoare televizoarele de tip LCD (Liquid Crystal Display). Televizoarele curbate LG OLED se comercializează pe piaţa locală la preţul de 9.000 euro.

Compania sud-coreană LG Electronics va lansa la începutul anului viitor şi televizorul LG 105UB9 Ultra HD cu ecran curbat şi raport de imagine 21:9 în cadrul expoziţiei anuale de gadget-uri şi tehnologie Consumer Electronics Show (CES). Modelul 105UB9 are un ecran curbat de 105 inchi, acesta fiind cel mai mare televizor cu ecran curbat creat până în acest moment. Noul televizor premium de la LG este şi primul model ULTRA HD cu ecran curbat al companiei. Modelul 105UB9 nu dispune însă de tehnologia OLED, ci foloşeşte tehnologia LED.

LG avea deja în portofoliul de produse un televizor cu ecran curbat şi rezoluţie UHD de dimensiuni mari – televizorul LG Ultra HD OLED de 77 inchi.

Sursa: ZF