O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care îl avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat în judeţul Cluj, potrivit unor surse din MAI. Avionul era pilotat de Adrian Iovan.

UPDATE 22:57 ISU Alba: Una dintre victimele accidentului aviatic a murit

Una dintre victimele accidentului aviatic de luni după-amiază, din Munţii Apuseni, a murit, a declarat, în cursul serii, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, fără a preciza numele acesteia.

UPDATE 22:03 Toate cele şapte victime din avion sunt în viaţă. Două, în stare gravă

Toate cele şapte persoane din avionul care a aterizat forţat au fost găsite în viaţă, două dintre acestea, respectiv pilotul Adrian Iovan şi o studentă, fiind în stare gravă, potrivit unor surse medicale.

UPDATE 21:25 Ponta: Răniţii din accidentul aviatic au fost găsiţi

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că persoanele rănite în accidentul de avion de lângă Beliş au fost găsite, urmând a se organiza transportul acestora la spital.

Ponta a spus, la B1TV, că a cerut să fie informat imediat când răniţii sunt găsiţi.

El a precizat că a primit un SMS în acest sens în timpul emisiunii.

Pasagerii avionului care a aterizat fortat luni au fost gasiti la orele serii de catre salvamontisti in zona Pasului Ursoaia, Belis, in Muntii Apuseni, a declarat, pentru Agerpres, directorul medical al Spitalului Judetean Cluj, Monica Costin.

Coordonatorul de transplant Victor Zota a declarat luni seară, pentru MEDIAFAX, că unul dintre medicii aflaţi în avionul care a aterizat forţat i-a comunicat telefonic că două dintre victime şi-au pierdut cunoştinţa.

„Am vorbit la telefon cu unul dintre medici, în urmă cu aproximativ o jumătate de oră (20.20 – n.r.), şi mi-a spus că doi dintre cei care se aflau în avion şi-au pierdut cunoştinţa”, a spus Zota.

La bordul avionului se aflau dr. Radu Zamfir, expert in chirurgie hepatica, de la Spitalul Fundeni, dr. Valentin Calu, de la Spitalul Elias, dr. Sorin Ianceu, din Bihor, care face stagiu de chirurgie hepatica la Bucuresti si se intorcea acasa sa ajute la operatie si un student. Mai era, dupa cate am aflat eu, dl Iovan, pilotul si copilotul sau’, a declarat doctor Carmen Pantis, coordonatoarea programului de transplant in Bihor, dupa o discutie telefonica cu accidentatii dupa anuntul accidentului. Cei doi piloti ai aeronavei cazute au fracturi la membrele inferioare si le este foarte frig, a declarat dr. Carmen Pantis.

NapocaNews