Astăzi ne mirăm atunci când vedem că multe dintre bunicile noastre au doar câteva riduri fine și o față curată și proaspătă. Secretul lor stă în simplitate și în câteva secrete deloc complicate, care se bazează pe lucruri care se găsesc adesea în gospodărie.

Fără creme cu colagen, care promit dispariția ridurilor adânci, fără fond de ten și doar cu ingrediente naturale, multe doamne trecute de 60 de ani au un ten frumos și odihnit.

1.Remediu pentru cearcăne
Cearcănele sunt adesea provocate de oboseală, stres, insomnie sau chiar de afecțiuni medicale. Ele sunt datorate și unei proaste circulații a sângelui care lasă să se vadă, în cazul pielii subțiri, vasele inestetice de sânge.

Trucul bunicii: o infuzie de ceai timp de 5 minute, în apă fierbinte. Puneți două comprese în ceai, scoateți-le și, după ce se răcesc încât să fie suportabil, așezați-le pe pleoape. Stați liniștită timp de un sfert de oră înainte de a le îndepărta: efectul e imediat. Un alt truc este reprezentat de către binecunoscutele felii de castravete.

2.Remediul pentru pori dilatați:
Metoda 1: puneți la fiert câteva frunze proaspete de urzici în apă plată, adaugați apoi câteva picături de apă de trandafir.Lăsați-le să se răcească, apoi formați o compresă de frunze și aplicați-o pe zonele cu pori dilatați, evitând zona buzelor și a ochilor. Lăsați să acționeze timp de 10 minute.

Metoda 2: Faceți o infuzie de flori de soc, în timp ce mixați o roșie, un castravete și o portocală. Amestecați infuzia cu amestecul de legume și fructe.Puteți să îl folosiți imediat și îl puteți păstra, într-un borcan închis ermetic, timp de 3 zile.

3. Rețeta bunicii pentru herpes

Metoda: puneți 100 de grame de frunze de salvie în 50 ml de apă rece. Puneți pe aragaz și lăsați ceaiul să fiarbă 15 minute, până când lichidul se reduce. Infuzați 10 minute fără a-l mai ține pe foc, treceți amestecul prin strecurătoare. După ce s-a răcit, folosiți comprese sterile îmbibate cu amestecul de plante și țineți-le câteva minute peste herpes. Rezultatul este garantat, dacă repetați procesul câteva zile.

4. Rețeta bunicii pentru a scăpa de roșeața pielii

Metoda 1: puneți la fiert pentru 15 minute 30 de grame de flori de nalbă într-un litru de apă. Lăsați să se infuzeze 15 minute și apoi strecurați ceaiul. Aplicați lichidul rezultat –după ce se mai răcește- pe zonele care se înroșesc sau pe cele în care suferiți de cuperoză. Puteți folosi amestecul 10 zile, masând zonele cu probleme cu acest ceai, de două ori pe zi. Nu uitați ca amestecul să îl păstrați la frigider, atunci când nu îl folosiți.

Metoda 2: faceți o infuzie de ceai de mușețel timp de 10 minute, apoi răciți-l și folosiți o compresă pe zonele care se înroșesc din pricina frigului.

5. Rețeta bunicii pentru a scăpa de coșuri și puncte negre

Rețeta pentru coșuri: Faceți o infuzie de flori de gălbenele, pe care o lăsați apoi la macerat timp de două ore. Strecurați amestecul și puneți-l într-o sticlă închisă ermetic. Puteți folosi zilnic această loțiune pentru a scăpa de coșuri.

Rețeta pentru puncte negre: ca să scăpați de punctele negre, aplicați zilnic pe față sucul proaspăt obținut de la o roșie, ținându-l timp de 15 minute.

Sursa:femmeactuelle.fr