Sindicatele din învăţământ şi reprezentanţii asociaţiilor de părinţi cer eliminarea definitivă a fondului clasei, în urma scandalului izbucnit zilele trecut la o şcoala din Bucureşti.

De asemenea, membrii Federaţiei Spiru Haret solicită adoptarea, în regim de urgenţă, a Codului de etică şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Ei susţin că salariile mici nu trebuie să ofere niciunui angajat din sistem motivaţia pentru a cere sau a accepta foloase necuvenite din partea părinţilor sau a altor factori externi.

Pe de altă pare, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret spun că dascălii nu sunt vinovaţi de faptul că în clase nu există materialele necesare desfăşurării în bune condiţii a actului educaţional. Ei afirmă că această responsabilitate revine Guvernului şi primăriilor.
Reprezentanta Federaţiilor Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din învăţământul preuniversitar, Mihaela Gună, a declarat că numai prin intermediul asociaţiilor de părinţi, cu chitanţă, pot fi strânşi legal bani.

Sursa: Radio Cluj