Procurorii anticorupţie arată, în rechizitoriul celor trei complici ai fostului ministru Laszlo Borbely, că soţia acestuia a fost la curent cu faptele soţului ei, că a făcut cumpărături plătite de complici şi că în faţa anchetatorilor aceasta a minţit, fiind contrazisă de interceptările DNA.

Ministrul Borbely a fost salvat de parlamentari, care au respins cererea de urmărire penală a acestuia, propusă de DNA.

În 14 iulie 2011, în dosarul lui Borbely a fost audiată, în calitate de martor, Melinda Borbely, soţia fostului ministru, învinuită şi ea în acest caz, referitor la fapte şi împrejurări esenţiale, de natură să conducă la aflarea adevărului, arată DNA, în documentul transmis instanţei de judecată.

„Sub prestare de jurământ, învinuita Borbely Melinda a făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu aceste fapte şi împrejurări, în speţă în legătură cu adevăraţii proprietari ai apartamentului din Bucureşti, calea Victoriei, renovarea acestui apartament dar şi a imobilului – casă situat în Târgu Mureş, strada Borsos Tamaş, nr. 10, precum şi a cheltuielilor ocazionate cu aceste lucrări. Aprecierea ca mincinoasă a acestor declaraţii s-a făcut prin raportare la celelalte probe administrate în cauză, mai precis declaraţia martorei Vincze Maria şi a numitului Fedorca Gheorghe precum şi a proceselor verbale de redare a convorbirilor telefonice. Raportat la faptul că învinuita Borbely Melinda nu are antecedente penale, că aceasta este soţia numitului Borbely Laszlo – persoană care era vizată în dosar 35/P/2011, că declaraţia acesteia, deşi esenţială, nu a fost singura probă pe care se bazează acuzarea, apreciez că fapta acesteia nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni astfel că urmează să i se aplice o sancţiune cu caracter administrativ”, notează procurorul de caz, în documentul citat, potrivit Mediafax.