Starea celor 5 răniţi în accidentul aviatic din Munţii Apuseni este stabilă. Ei sunt internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.

„Actualmente răniţii sunt stabili, sunt patru medici şi copilotul de la avion. Fiecare dintre dânşii au fracturi ale membrilor inferioare sau fracturi costală. Unul dintre dânşii are o fractură de bazin. Toţi 5 sunt internaţi pe secţia de Terapie Intensivă de la Chirurgie 1. Sunt hemoragii la nivelul focarelor de fractură, nu sunt leziuni de organe parenchimatoase de ficat, de splină sau ceva care necesită intervenţii chirurgicale imediat.

„Noi sperăm să evolueze favorabil. După aceea, o să vedem, dacă se definitivează tratamentul la noi dânşii fiind unii din Bucureşti, unii din Oradea probabil că se va realiza şi un transfer al dânşilor către oraşele respective”, a spus Adela Golea, medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe.

Două persoane au murit – pilotul Adrian Iovan şi un medic rezident – după ce avionul de mici dimensiuni a aterizat forţat, într-o zonă muntoasă, la limita dintre judeţele Alba şi Cluj.

Echipele de intervenţie au ajuns la locul accidentului după mai mult de 6 ore.

Sursa:Romania Actualitati