Presedintele Traian Basescu este de parere ca e nevoie de o intalnire cu liderii partidelor de guvernamant pentru stabilirea unor puncte de vedere comune cu privire la proiectele din 2014 si anunta ca pactul de coabitare semnat cu Victor Ponta ramane in vigoare in acest an.

Presedintele a fost invitat, luni, in emisiunea „Evenimentul Zilei” difuzata de B1TV. A fost prima aparitie publica a sefului statului in 2014.

Acesta a punctat cateva dintre prioritatile politice si economice ale noului an, prima dintre ele fiind respectarea independentei justitiei, obligatorie pentru un raport MCV bun.

Traian Basescu a subliniat inca o data faptul ca USL a socat din nou Bruxelles-ul, cu deciziile luate in „martea neagra”, exprimandu-si opinia ca vor trece ani de zile pana cand Romania isi va recapata credibilitatea de care se bucura in 2011.

Seful statului a vorbit pe larg despre unirea cu R.Moldova, subliniind faptul ca Romania respecta independenta si suveranitatea acestei tari, dar „butoanele” rezolvarii conflictului transnistrean si implicit integrarii ei europene se afla la Moscova, motiv pentru care trebuie gasita o solutie „de rezerva”, iar aceea ar fi unirea.

De asemenea, presedintele a sustinut inca o data necesitatea unui viitor presedinte de dreapta care sa franeze avantul majoritatii guvernamentale construite in jurul PSD si a anuntat ca nu exclude varianta sa mai organizeze inca o data un referendum pentru parlament unicameral cu 300 de parlamentari simultan cu turul intai al prezidentialelor din acest an.

Sursa: Ziare.com