Lupte pentru teritoriu au izbucnit între prostituate românce, multe de origine romă, în estul London, în contextul în care unele femei sunt „taxate” cu suma de 200 de lire sterline pe săptămână (aproximativ 241 de euro) pentru a lucra pe anumite străzi, relatează The Guardian în ediţia electronică.

Potrivit publicaţiei, unele dintre femei par că sunt minore şi că sunt victime ale traficului de persoane. Ele lucrează în „zone roşii” din estul Londrei, la Newham şi Redbridge, dar şi în alte oraşe importante, ca Birmingham şi Manchester.

O tânără, care a declarat pentru The Observer că este majoră, a spus că a fost ameninţată de românce mai în vârstă, la Newham. „Mi-au spus că, dacă vreau să continui să lucrez la colţul străzii unde lucram, să le dau 200 de lire sterline pe săptămână, pentru că «deţin» acea zonă şi sunt pe teritoriul lor. Am refuzat şi m-am mutat altundeva. Nu câştig foarte mulţi bani din prostituţie, doar aproximativ 70 de lire sterline pe noapte (aproximativ 85 de euro) şi nu îmi permit să plătesc asemenea sume”, a afirmat ea.

Gandul.info