Vicepreşedintele PDL, senatorul Alin Tişe, cere demisia premierului Victor Ponta atât pentru modul defectuos de intervenţie pentru salvarea victimelor accidentului aviatic din munţii Apuseni, cât şi pentru că a îndrăznit să spună la televizor că toate persoanele aflate la epavă „sunt bine” deşi doi oameni erau decedaţi.

“Luni seara, la o emisiune transmisă în direct, la orele 21:00, prim ministrul a transmis românilor că a primit un SMS, „I-au găsit şi sunt toţi bine”. Ori, pilotul Iovan murise la 2 ore după accident, iar rezidenta Ion la 4 ore. Ce SMS primise Ponta? Nici măcar nu-i găsiseră autorităţile până la acea oră, ci doar cei 3 săteni.Cum anunţi tu ca prim ministru o informaţie atât de importantă urmare a unui SMS?! Este impardonabil”, a declarat Alin Tişe.

Senatorul a mai precizat că premierul a minţit despre doi oameni care erau morţi, că sunt de fapt vii, deşi premierul este persoana cu cele mai multe surse de informare instituţionale.

„Premierul e responsabil de faptul că, ori minte, ori este dezinformat de oameni incompetenţi care au vrut să dea bine în faţa şefului de partid”.

Alin Tişe a precizat în cadrul conferinţei că oricare ar fi cauza, Victor Ponta a umilit un popor întreg şi i-a solicitat demisia.