Tradiţionala bătaie cu bâtele între cetele de mascaţi din localitatea ieşeană Ruginoasa din ultima zi a anului nu a mai avut loc, jandarmii împiedicându-i pe membrii celor două tabere să se lovească reciproc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, Marius Ţăranu, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX că tinerii din Ruginoasa au început să se adune încă de la ora 5.30 în trei locaţii din comună, după care au pornit spre centrul localităţii, cu intenţia de a se bate cu bâtele.

„Oamenii s-au adunat în trei locaţii, Rediu, Dumbrăviţa şi Bugioaia, după care au plecat spre locul de întâlnire. La ora 7.00 erau aproximativ 300 de civili şi 30 de mascaţi. Jandarmii au discutat în permanenţă cu ei, nu s-au înregistrat acte de violenţă. Nu am fost nevoiţi să acordăm sancţiuni, oamenii au înţeles să nu se manifeste violent”, a declarat maiorul Marius Ţăranu.

O parte dintre sătenii din Rugnoasa s-au arătat nemulţumiţi că autorităţile au interzis tradiţionala bătaie între mascaţi din ultima zi a anului, fiind al doilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru.