„U” Jolidon Cluj debutează, astăzi, în partea a doua a sezonului Ligii Naţionale. Adversara universitarelor este nimeni alta decât vicecampioana României, HCM Baia Mare, principala candidată la câştigarea actualului campionat. Meciul dintre „U” Jolidon şi HCM Baia Mare se joacă de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Antrenorul echipei clujene, Horaţiu Paşca, s-a arătat extrem de optimist înaintea primului meci oficial din acest an. Chiar dacă specialiştii o consideră pe HCM Baia Mare principala favorită la câştigarea titlului de campioană tehnicianul Universităţii spune că echipa sa este pregătită să furnizeze prima surpriză a campionatului.

„Nu am nicio îndoială că un asemenea meci este suficient de motivant încât fetele să dea tot ce ştiu cel mai bine, să se mobilizeze şi să câştige acest meci”, a declarat Horaţiu Paşca.

Antrenorul Universităţii a adăugat că meciul dintre HCM Baia Mare şi SCM Craiova, disputat la sfârşitul săptămânii şi câştigat foarte greu de maramureşence, nu este relevant.

„Mai degrabă cred că a fost un meci în care băimărencele s-au protejat în partida cu Craiova. S-a văzut foarte clar că atunci când au forţat nu au avut nicio problemă în a se desprinde extrem de uşor de adversar”, a mai spus Paşca.

Pentru Universitatea Jolidon începutul de an aduce o serie de partide nu doar importante ci şi foarte numeroase. Practic clujencele vor evolua în următoarele două luni din patru în patru zile, acesta fiind singurul lucru care îl îngrijorează pe tehnicianul „studentelor”.

Alături de echipă se pregăteşte şi extrema Magdalena Paraschiv, revenită din concediul de maternitate. Jucătoarea a început alergările şi, conform antrenorului, va fi aptă de joc în aproximativ o lună şi jumătate.

Pentru partida cu HCM Baia Mare, Horaţiu Paşca nu va putea conta nici pe aportul jucătoarelor Mihaela Tivadar, care acuză dureri în zona lombară şi nici pe Raluca Mihai, nerefăcută după o mai veche accidentare.

Înaintea acestui meci „U” Jolidon este pe locul 5 în clasamentul Ligii Naţionale, cu 18 puncte, în vreme ce HCM Baia Mare ocupă poziţia secundă, cu 24 de puncte, dar şi un meci mai puţin disputat faţă de liderul Corona Braşov.

Paul Panait