Ucraina a impus noi reguli de trecere a frontierei sale pentru cetățenii altor state, inclusiv pentru cei din Republica Moldova: să susțină un interviu și să dețină suma minimă de 400 de euro Legea a fost aprobată de Rada Ucrainei încă din 4 decembrie 2013.

În cazul în care un cetățean al unui alt stat tranzitează Ucraina pentru o zi, suma pe care va trebui să o aibă asupra sa este de 400 de euro. În alte cazuri, suma crește. Dovada deținerii sumei de bani se va face sub formă de numerar sau sau printr-un extras bancar. O altă variantă pentru a rămâne în Ucraina este de a prezenta un document legalizat prin care gazda se obligă să acopere toate costurile cheltuielilor de ședere a cetățeanului străin.

De peste două luni, in Ucraina au loc proteste masive impotriva administratiei de la Kiev care a refuzat la sfarsitul lunii noiembrie semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeana. Actualul presedinte, fost membru in partitul comunist, are viziuni politice apropiate de cele din Rusia. Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la cinci morţi şi sute de răniţi.

NapocaNews
Sursa:InfoPrut