Milionarul american Robert W. Wilson, care era homosexual si ateu, si-a donat banii Bisericii Catolice inainte de a-si pune capat zilelor, aruncandu-se de la etajul 16 al unei cladiri.

Wilson, care vorbea deschis despre orientarea sa sexuala si despre faptul ca era ateu, s-a sinucis saptamana trecuta in New York, scrie Christian Post.

El avea mai multe asociatii de caritate si era un cunoscut filantrop, iar un articol recent al New York Times a scos la iveala ca acesta donase 30 de milioane de dolari sistemului de invatamant din cadrul Bisericii Catolice din New York, in ciuda convingerilor sale religioase.

Caz cutremurator in Marea Britanie: Fostul director al Reuters s-a sinucis impreuna cu sotia sa

Wilson considera educatia din interiorul Bisericii mult mai eficienta decat sistemul public de invatamant. Mai mult, magnatul american fusese invitat, cu putin timp inainte sa moara, de catre Bill Gates la „Giving Pledge”, un eveniment in care milionarii fac donatii.

Totusi, Wilson, a carui avere este estimata la 800 de milioane de dolari, a refuzat invitatia lui Bill Gates, spunandu-i ca evenimentul de caritate este inutil.