Ananasul este unul dintre cele mai iubite fructe exotice. Cu numeroase proprietăți benefice, acest fruct este recomandat ca să se consume cât mai des, mai ales în stare proaspătă.

În hypermarketurile din România, un fruct costă aproximativ 7 lei kilogramul, iar mulți preferă să îl cumpere sub formă de compot, pentru a scăpa de vârful țepos, care poate răni foarte ușor pielea care intră în contact cu el și despre care lumea nu știe cât este de folositor.

Pentru că vârful este cel din care crește un nou fruct, iar dacă vreți să faceți acest lucru în locuința dumneavoastră, avem o soluție.
c99ea2d8-96c0-4e67-94f3-9e93ec645667_185841422
După ce ați tăiat fructul, vârful se poate planta într-un ghiveci, iar în decurs de aproximativ un an, acesta se va dezvolta. Până atunci, va arăta ca o simplă plantă de apartament.

Așa arată ananasul crescut pe vârful pe care îl plantați

În videoclipul de mai jos puteți vedea cât de simplu puteți avea un ananas în casa dumneavoastră, cu condiția să plantați vârful cât mai proaspăt și să nu fie frunzele ofilite.

Puteți să faceți acest experiment și împreună cu copiii dumneavoastră, cu siguranță vor fi extrem de încântați atunci când vor vedea fructul crescut.

Mirabela Vlad, Sursa: Yahoo OMG