În data de 15 ianuarie 2014, cu începere de la ora 14, în holul clădirii Consiliului Judeţean Cluj, va avea loc un moment cultural deosebit: vernisarea expoziţiei de pictură şi grafică „Iubesc Clujul” cu lucrări aparţinând cursanţilor Şcolii Populare de Artă „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea forului administrativ judeţean.

Momentul ales nu este unul întâmplător, ziua de 15 ianuarie având o dublă semnificaţie pentru români – Ziua Culturii Naţionale, respectiv sărbătorirea zilei de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu: „Suntem încântaţi de această colaborare cu o instituţie de cultură, cu atât mai mult cu
cât o astfel de simbioză între administraţie şi cultură este deja o tradiţie în alte judeţe, în foarte multe instituţii publice din România există spaţii comune în care se organizează diferite evenimente culturale de mică anvergură fizică, dar cu semnificaţii majore. În plus, o astfel de iniţiativă poate să umanizeze imaginea instituţiei noastre şi să o aducă mai aproape de cetăţeni” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Astfel, holul principal al Consiliului Judeţean Cluj va fi transformat într-un spaţiu cu valenţe artistice, prin aplicarea unor simeze pe unul dintre pereţii acestuia, cu lucrări care ilustrează instantanee din întreg judeţul Cluj.

De asemenea, evenimentul va fi însoţit de un moment artistic de aproximativ 15 minute în cadrul căruia se vor desfăşura recitaluri de pian, chitară şi vioară, respectiv lecturarea de poezii şi proză de Mihai Eminescu.